[Top]bidoc_gids.gif (147589 bytes)

Bidoc-gids

 

 

 

Nederlandse bibliotheek- en documentatiegids '96 '97. Adresboek van in Nederland gevestigde bibliotheken en documentatieinstellingen. [5e dr.] 's-Gravenhage: NBLC Uitgeverij, 1995. xxx + 396 blz.

********

Deze gids beschrijft 1862 bibliotheken en documentatie-instellingen (waaronder ook archieven en musea) in Nederland, alfabetisch op plaatsnaam. Vermeld worden: adres, jaar van oprichting, namen van de leidinggevenden, dienstverlening (mate van toegankelijkheid, uitleenmogelijkheden, openingstijden en speciale diensten), aard en omvang van de collecties, leenverkeer, publicaties en faciliteiten voor het publiek.

Verder is er informatie over landelijke en internationale organisaties en documentatiepools. Er zijn registers op onderwerpen, namen van instellingen en publicaties.

De Bidoc-gids is - samen met het Jaarboek Openbare Bibliotheken - ook digitaal beschikbaar op de BiblioRom van uitgeverij Biblion.

Er is ook een Vlaamse Bidoc-gids.

 

Terug naar (sub)categorie:

Adresboeken documentatiecentra en bibliotheken
Documentatie-instellingen

Musea

 

Trefwoorden:

adresboeken, archieven - adresboeken, bibliotheken - adresboeken, documentatiecentra - adresboeken, musea - archieven - bibliotheken - Bidoc-gids - documentatiecentra - musea

[Top]