[Top]

Boek en jeugd

 

Collectie Boek en jeugd van het Nederlands Bibliotheek- en Lectuur Centrum (NBLC), vanaf november 1997 ondergebracht in het NLMD.

Zie ook: http://www.knipselkranten.nl/demo/app/djliterom.dll 

********

Boek en Jeugd is het landelijke informatie- en studiecentrum op het gebied van de jeugdliteratuur met grote collecties kinderboeken, vakliteratuur en documentatie. De informatie is in een tweetal bestanden on line toegankelijk via Pica: het Centraal Bestand Kinderboeken en Boek&Jeugd Vakliteratuur.

Het Centraal Bestand Kinderboeken, toegankelijk via http://www.letmus.nl/, bevat ruim 100.000 beschrijvingen van kinderboeken, tijdschriften en audiovisuele materialen voor kinderen uit het bezit van de KB, de OB Den Haag, de SB-Rotterdam, de OB-Amsterdam, de Athenaeum-bibliotheek, de Bibliotheek Arnhem, de Stichting Kinderboek Cultuurbezit en de SB-Haarlem.

Het bestand Boek&Jeugd Vakliteratuur bevat ruim 45.000 beschrijvingen van vakliteratuur over jeugdliteratuur e.d.

De catalogus met ongeveer 30.000 kinderboeken van de stichting Kinderboek Cultuurbezit, Hoofdstraat 4, 9951 AB Winsum, 0595-443663, is bereikbaar via de OPC van de UB-G.

LITERATUUR: 'Kinderboekenbestanden beschikbaar via Pica', in: Pica-mededelingen 19 (1996), nr. 4, 3.

 

Terug naar (sub)categorie:

Genre-bibliografieŽn, alle perioden
BibliografieŽn

 

Trefwoorden:

bibliografieŽn, genre- - Boek en jeugd - Boek&Jeugd Vakliteratuur - Centraal Bestand Kinderboeken - jeugdliteratuur - Kinderboek Cultuurbezit, Stichting - kinderboeken - NBLC - NLMD

[Top]