[Top]

CC-BelgiŽ

 

CCB: Collectieve Catalogus BelgiŽ

Internetadres via: http://lib.ua.ac.be/belcat.html 

 

Union Catalogue of Belgian Research Libraries. CD-ROM. 1997.

********

De CC-BelgiŽ is on line raadpleegbaar, maar bestaat daarnaast ook uit twee CD-ROM's met elk ongeveer 2 miljoen titels van resp. de bibliotheken die aangesloten zijn op het LIBIS-net en die van het Antwerpse VUBIS-net plus de overige bibliotheken. Op beide schijven is ook de CC van periodieken opgenomen: ANTILOPE.

Voor gereduceerde prijs is ook een 'personal edition' beschikbaar. De afzonderlijke catalogi zijn ook via Internet raadpleegbaar: http://www.belnet.be, rubriek 'Belgian Library Catalogues'.

 

De 1e CD-ROM-editie verscheen in 1989 onder de titel: Collectieve Catalogus BelgiŽ; de 2e CD-ROM-editie van 1993-1994 verscheen onder de titel: Collectieve Catalogus van de Belgische universiteits- en gespecialiseerde bibliotheken.

LITERATUUR: 'Collective Catalogue Belgium', in: Driemaandelijks Informatiebulletin Koninklijke Bibliotheek Albert I 34 (1990), nr. 2, 12-13; Theo Boeckx, 'CCB, Antilope en andere projecten', in: Open 27 (1995), 267; Donald Weber, 'Vier miljoen titels voor een prikje', in: Historia & Informatica 4 (1997), nr. 1 (april), 3.

 

Terug naar (sub)categorie:

Centrale Catalogi
Wetenschappelijke bibliotheken
Documentatie-instellingen
Nationale bibliografieŽn, alle perioden
BibliografieŽn

 

Trefwoorden:

Antilope - BelgiŽ - bibliotheken, BelgiŽ - Boeckx, Th. - CC - Union Catalogue of Belgian Research Libraries - Weber, D.

[Top]