[Top]

CC-Spanje

 

Catalogo colectivo de obras impresas en los siglos XVI al XVIII existentes en las bibliotecas espaņolas. Edicion provisional. Seccion I: Siglo XVI. Madrid 1972-1984. 15 dln.

********

Voorlopige uitgave van de centrale catalogus van een aantal Spaanse bibliotheken betreffende het bezit aan boeken, gedrukt in de 16-18e eeuw. Seccion I vermeldt de 16e-eeuwse boeken.

Zie voor Spaanse bibliotheken de Internetsite: http://www.bne.es, de 'Directorio de Bibliotecas Espaņolas'.

Een aantal Spaanse bibliotheken is ook via cd-rom's toegankelijk:

cc_spanje3.gif (80891 bytes) cc_spanje2.gif (83088 bytes)

 

Spaanse onderzoeksbibliotheken zijn toegankelijk via de site van CSIC met 'Bibliotecas universitarias y de investigaciķn Espaņolas': http://www.csic.es

Vrij toegankelijk via Internet is de Spaanse digitale bibliotheek, La Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes: http://cervantesvirtual.com. Het is een onderneming van de universiteit van Alicante en de Banco Santander Central Hispano, die zich ten doel gesteld hebben in een eerste fase 30.000 werken gratis digitaal ter beschikking te stellen  'a una comunidad internacional del patrimonio científico y literario de una poblaciķn hispanohablante cercana a los 500 milliones de habitantes'. Van die 30.000 teksten, vooral ontleend aan de canon, vanaf de Middeleeuwen tot en met de negentiende eeuw zijn er inmiddels een paar duizend klaar.

LITERATUUR: P.J. Verkruijsse, 'Wat hebben we in Spanje te zoeken?', in: Jaarboek voor Nederlandse Boekgeschiedenis 7 (2000), 175-186.

 

Terug naar (sub)categorie:

Centrale Catalogi
Wetenschappelijke bibliotheken
Documentatie-instellingen

 

Trefwoorden:

Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes - bibliotheken, Spanje - CC - Spanje - Verkruijsse, P.J.

[Top]