[Top]

ILC

 

Gerard van Thienen & John Goldfinch. Incunabula printed in the Low Countries. Nieuwkoop: De Graaf Publishers, 1999. (Bibliotheca Bibliographica Neerlandica, XXXVI). lix + 636 blz.

********

Bibliografie van incunabelen, gedrukt binnen de grenzen van het tegenwoordige Nederland en BelgiŽ. Er worden 2.229 drukken beschreven, waarvan ruim 14.300 exemplaren bewaard worden in honderden collecties over de gehele wereld.

De beschrijvingen zijn in eerste instantie ontleend aan de ISTC, maar voor deze bibliografie verder uitgewerkt. Twee appendices geven respectievelijk een lijst van 118 postincunabelen die tot nu toe als incunabelen werden beschouwd en een lijst van 118 incunabelen die tot nu toe werden beschouwd als gedrukt in de Lage Landen, maar die elders blijken te zijn gedrukt.

ILC bevat een index op drukkers en een algemene index, en concordanties op oudere overzichten van incunabelen: Campbell (CA), Kronenberg (CA-Kron.), NK, IDL, POL, GW, Hain, Copinger, Reichling en Goff. De overzichten van Campbell en Kronenberg zijn met het verschijnen van ILC achterhaald.

 

Terug naar (sub)categorie:

Nationale bibliografieŽn, Middeleeuwen (-1550)
BibliografieŽn

 

Trefwoorden:

bibliografieŽn, incunabelen - Goldfinch, J. - ILC - incunabelen - Thienen, G. van

[Top]