[Top]moormann_alexandros.gif (132248 bytes)

Moormann e.a., Alexandros

 

 

 

Eric M. Moormann en Wilfried Uitterhoeve. Van Alexandros tot Zenobia. Thema's uit de klassieke geschiedenis in literatuur, muziek, beeldende kunst en theater. Nijmegen: Sun, 1989. 287 blz.

Herdrukt, samen met Moormann e.a., Achilleus, onder de titel:

Eric M. Moormann en Wilfried Uitterhoeve. Van Alexander tot Zeus. Figuren uit de klassieke mythologie en geschiedenis, met hun voortleven na de Oudheid. Een lexicon. Nijmegen: Sun, 2007. 512 blz.

********

Geeft beschrijvingen van 104 figuren uit de klassieke geschiedenis. Via het register zijn nog vele andere figuren terug te vinden die ter sprake komen bij de lemmata. De beschreven figuren zijn geselecteerd op de neerslag die ze hebben gevonden in de antieke en in de westerse kunst en cultuur. Het werk geeft een bibliografie en naast het al genoemde register van historische figuren is er een register van auteurs en kunstenaars.

Herdruk onder de titel: Van Alexandros tot Zenobia; de klassieke mythologie in de kunst. Amsterdam 1995 (Rainbow Pocketboeken, 240).

Dezelfde auteurs stelden een gelijksoortig werk samen voor thema's uit de klassieke mythologie: Moormann e.a., Achilleus.

 

Terug naar (sub)categorie:

Gegevens over een MOTIEF of THEMA

 

Trefwoorden:

geschiedenis, klassieke - klassieke geschiedenis - klassieke mythologie - Moormann, E.M. - motieven/thema's, klassieke geschiedenis - mythologie, klassieke - Uitterhoeve, W.

[Top]