[Top]

NetUit

 

NetUit. Nederlandse bibliografie, weeklijst. Den Haag: KB, 2001-....

Internetadres: http://www.kb.nl/kb/netuit/index.html

*****

NetUit wordt onderhouden door de KB, die het auteursrecht heeft op de Nederlandse bibliografie. Deze wordt samengesteld volgens afspraak binnen het Nederlands Bibliografisch Centrum.

NetUit bevat de in Nederland en Vlaanderen via de normale handelskanalen uitgegeven boeken, eerste nummers en themanummers van tijdschriften en jaarboeken en elektronische publicaties. NetUit is de opvolger van de A-lijst van de Nederlandse Bibliografie die tot 2001 verscheen in Boekblad

Opname van titels geschiedt op grond van inzending door de uitgevers van nieuwe of in herdruk verschenen publicaties naar het Depot van Nederlandse Publicaties.

De Nederlandse Bibliografie wordt - buiten NetUit - op de volgende manieren gepubliceerd:
1. Brinkmans Cumulatieve Catalogus van Boeken - gedrukte uitgave en cd-rom met de publicaties die verschenen zijn in Nederland en Vlaanderen, Nederlandstalige publicaties en bladmuziek. Alle titels uit NetUit komen hierin terecht. Uitgever: Samsom/Kluwer.
2. De B-lijst - maandelijkse gedrukte lijst van publicaties die buiten de normale handelskanalen in Nederland verschijnen, zoals sommige rapporten of in eigen beheer uitgegeven academische geschriften. Uitgever: Samsom/Kluwer.
3. Bibliografie van in Nederland verschenen kaarten, een uitgave van de KB.

De titels zijn ook online beschikbaar via de algemene KB-Catalogus.

[Bron: NetUit]

 

Terug naar (sub)categorie:

Nationale bibliografieŽn, alle perioden
BibliografieŽn

 

Trefwoorden:

A-lijst - bibliografieŽn, nationale - Boekblad - KB - NetUit

[Top]