[Top]schouten.gif (165004 bytes)

Schouten

 

 

 

Dennis Schouten. Duivelse boeken. Twee eeuwen griezelliteratuur in de Lage Landen: een bibliografie. Met een inleiding door E.C. Bertin. Den Haag: Stichting Bibliographia Neerlandica, 1997. 220 blz. Ills.

********

Inleidende hoofdstukken (p. 1-32) over de griezelliteratuur als genre en in de Lage Landen. De bibliografie bevat 3888 beschrijvingen van diverse categorieŽn griezelliteratuur: het psychologische (griezel)verhaal, het fantastische verhaal, mainstreamliteratuur, misdaadverhalen en thrillers, sword & sorcery, Oosterse avonturenverhalen, westerns, sprookjes en volksliteratuur, gotische en neogotische romans, science fiction, decadentie, zwarte romantiek, erotiek en gruwelromans, zwarte humor.

Opgenomen zijn griezelverhalen in boekvorm (geen verhalen uit bundels, bloemlezingen en tijdschriften), gepubliceerd in Nederland en BelgiŽ, in de Nederlandse taal (oorspronkelijk en vertaald), uit de periode 1765-1996.

Na de bibliografie (p. 41-195) volgen nog een overzicht van 'Nederlandstalige publicaties over griezelliteratuur' (p. 197-212) en van 'Geraadpleegde literatuur en bronnen' (p. 214-220).

 

Terug naar (sub)categorie:

Genre-bibliografieŽn, alle perioden
BibliografieŽn

 

Trefwoorden:

Bertin, E.C. - bibliografieŽn, genre- - griezelliteratuur - Schouten, D.

[Top]